Drosmes skrējiens pulcē dalībniekus piedzīvojumam Liepājā BACK

     Šoruden, 18. septembrī, Liepājas stadionā “Daugava” tiks dots starts šī gada pirmspēdējam Latvijas piedzīvojumu un izturības pasākumam – “Drosmes skrējiens Liepāja”, kurā 7 un 14 kilometru garajās pilsētvidē ierīkotajās šķēršļu trasēs dalībnieki līdzjutēju atbalstīti varēs pārbaudīt savas spējas. Reģistrēties komandu cīņām vai individuālajam skrējienam internetā iespējams līdz 14. septembra vakaram. Gatavojoties gaidāmajām sacensībām, 12. septembrī tiek organizēts Drosmes treniņš, lai noskaņotos un pozitīvām emocijām sagaidītu rudens tautas sporta izaicinājumu.

   Drosmes skrējiens Liepājā pagājušajā gadā piedzīvoja pārmaiņas, jo organizatori skrējienu pārcēla no Beberliņiem uz pilsētvidi, padarot to dinamiskāku un interesantāku gan dalībniekiem, gan līdzjutējiem. Pērn vairāk kā 300 dalībnieku skrējienus grupās sāka stadionā “Daugava”, bet tālāk demonstrēja spēku, veiklību un ātrumu 7 km šķēršļu trasē, kas vijās cauri Olimpijas stadionam, pludmalei, Jūrmalas parkam un piegulošajai teritorijai.

   “Līdzīgi kā pērn, šogad dalībniekus pilsētvidē ierīkotā sacensību trase gan izaicinās, gan sniegs pozitīvu piedzīvojumu. Ikvienam, atkarībā no distances garuma, ceļā uz finišu vajadzēs pieveikt vismaz 30 vai 60 konstruētus šķēršļus, kas vienmērīgi izvietoti visā trases garumā,” norāda sacensību organizators Mārtiņš Vēvelis no Drosmes aģentūras. “Dabiskie šķēršļi apvienojumā ar mākslīgi veidotajiem, pārbaudīs dalībnieku izveicību, liekot pārvarēt koka barjeru sienas, virvju tīklus, dzeloņstieples, auto riepas, ledainus ūdens baseinus utt. Trasi interesantāku padarīs arī dažādi citi distances uzdevumi - smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana, traktora riepu velšana un arī pa kādam citam jaunam pārsteigumam.”

   Sacensībās var piedalīties jebkura pilngadību sasniegusi persona. Dalībnieki aicināti pieteikties sacensībām sieviešu, vīriešu un komandu klasēs. Komandas var būt vīriešu, sieviešu, kā arī jauktos sastāvos. Komanda ir 4-6 cilvēku grupa. Neatkarīgi no pārstāvētās klases, distanci komanda veic kopā un pilnā sastāvā. Par komandas finiša laiku tiks uzskatīts pēdējā biedra finiša laiks. Ņemt dalību sacensībās no 14 gadu vecuma var tikai ar vecāku vai aizbildņa rakstisku atļauju, bet vēl jaunāki var doties trasē tikai vecāku vai aizbildņu pavadībā.

   Drosmes skrējienā dalībnieki var reģistrēties 7 vai 14 km distancēs, bet organizatori norāda, ka garākās distances skrējiena trase prasa lielu izturību, bet sacensība ir visinteresantākā, jo dalībnieki pirmajā aplī var iepazīt trasi un šķēršļus, bet otru apli izskriet ar maksimālu ātrumu.

   Lai noskaņotos un pozitīvām emocijām sagaidītu Drosmes skrējienu Liepājā, svētdien, 12. septembrī, pulksten 12 Daugavas stadionā Drosmes aģentūras sadarbības partneris Liepājā – cīņu un fitnesa klubs “Ballistic boxing club” organizēs bezmaksas Drosmes treniņu, kurā ikviens aicināts iesaistīties, lai gatavotos Drosmes skrējienam gan fiziski, gan mentāli.

Cīņu un fitnesa klubs “Ballistic boxing club” šogad vienīgajam Drosmes treniņam sagatavojis īpašu programmu, kas dalībniekiem palīdzēs saņemties paveikt ko interesantu un neikdienišķāku.

   Mudinot būt aktīviem, pasākuma organizatori sagādājuši liepājniekiem izdevīgu piedāvājumu. Piesakot dalību internetā jebkurai no sacensību distancēm ar liepājnieka atlaides kodu, dalības maksai tiek piemērota 20% atlaide no tā brīža spēkā esošās reģistrācijas maksas. Liepājnieka atlaides kodu var saņemt ierodoties Drosmes treniņā un uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

 

Uzziņai:

Skrējiena sērijas kopvērtējuma punktus vairāk kā pustūkstotis dalībnieku šosezon krājuši jau Krustpilī, Alūksnē, Pļaviņās un Ikšķilē. Drosmes skrējiena 2021. gada sezonas kopvērtējuma uzvarētāji tiks noskaidroti noslēguma posmā 3. oktobrī Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā.

Sacensībām var reģistrēties mājaslapā drosmesskrejiens.lv līdz 14. septembrim, kā arī sacensību dienā. Reģistrēties sacensībām var katrs dalībnieks individuāli. Komandu distancei reģistrāciju var veikt komandas izvēlēta viena persona, kas uzņemas atbildību, ka informēs katru reģistrēto komandas dalībnieku par pasākuma nolikumā minētajiem noteikumiem.

Drosmes skrējienu Liepājā organizē biedrība “Drosmes aģentūra” ar Liepājas pilsētas atbalstu.

 



Last modification at: 2023-09-16 09:29:58